Poslední dva týdny celý národ žije hokejem a naše škola není výjimkou. Třídy 2. L a 3. C se zúčastnily soutěže s cílem vyhrát vstupenky na hokej.

Úkolem bylo nahrát minutové video, které originálním způsobem pozve návštěvníky Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015 na jakékoliv zajímavé místo v Moravskoslezském kraji. Povedlo se a každá třída vyhrála sadu 35 vstupenek na zápas Norsko-Bělorusko.

V úterý 12. 5. jsme se seřadili před školou s našimi učiteli, všichni bezhlavě natěšení, a svižným krokem si to namířili směr ČEZ ARÉNA. Už zdáli jsme viděli nejen hloučky, ale celé zástupy lidí, zbarvené do červena. I my jsme se vmísili do davu hokejových „bláznů“ s vlajkami v rukou a na obličejích.

Vcházíme na stadion, hala se rychle plní, hokejisté za bouřlivého potlesku tribun vstupují na led a rozhodčí vhazuje puk – je to tady, zápas začal! Atmosféra je elektrizující. Diváci fandí opravdu skvěle, baví se i mexickými vlnami, které několikrát spontánně vzniknou a oběhnou halu. I my si div nevykřičíme plíce skandováním a neutrhneme ruce máváním. Padne 5 gólů, ale výsledek pro nás nakonec není tak zásadní. Podstatné je spíše to, že si odnášíme nezapomenutelný zážitek a vzpomínku na dobře připravený světový hokejový turnaj.

Aleš Dvorský, 2. L
Mgr. Patrik Pavelka